Asiakastarinoita

03.09.2022

Kommentteja Aamulehden artikkeliin 25.08.2022

Kuinka alas mökin lämmityksen uskaltaa säätää ennen kuin syntyy vahinkoa? Asiantuntijalta yllättävä vastaus: ”Talvella voi olla tilanteita, että ei tarvitse lämmittää ollenkaan”

JarppaH

26.8. 14:26

Meillä on ollut ulkovarastossa testissä yli vuoden MoistMaster, joka ohjaa 2000W puhallinta. Laitteen avulla olemme saaneet säästettyä sähköä, koska sen toiminta perustuu sisäilman sopivaan kosteusarvoon, eikä varastoa tarvitse lämmittää liikaa. Ennen MoistMasteria varaston lämpötila piti olla muutama aste lämpimämpi kuin ulkona. Nyt laite ohjaa lämmitintä oikean (lasketun ja testatun) kosteusarvon mukaan eikä sähköä kulu turhaan lämmittämiseen.

Juppi67

26.8. 10:21

Kuten Hans Kompis kirjoitti, markkinoilla on ainakin yksi energiansäästölaite, joka sisäilman kosteuden ja lämpötilan perusteella arvioi tarvitaanko lämmitystä homehtumisen ehkäisemiseksi. Itse hankin tällaisen MoistMasterin viime tarveksi ja siihen lämmittimeksi 2000 W lämpöpuhaltimen. Säästää energiaa noin 80-90 prosenttia. Edellyttää tietysti, että ei ole vesijohtoja jäätymässä, kun pyritään vain estämään homeen muodotusta, eikä säädetä minimilämpötilaa.

Muita asiakastarinoita

Olen ollut tyytyväinen MoistMasterin käyttäjä tämän vuoden alusta lähtien. Lopputalven ja kevään MoistMaster oli meidän mökillä varmistamassa, että talvisin kylmänä pidettävän mökin sisällä ei kosteus pääse nousemaan liian korkealle tasolle. Hienosti MoistMaster lämmitti pistorasian perässä olevaa 1500W sähköpatteria aina tarpeen tullen, jotta mökin kosteus palasi turvalliselle tasolle eikä hometta päässyt muodostumaan. Ja mikä tässä oli parasta, että noita lämmityskertoja oli vain muutama ja energiaa kului ainoastaan muutamia euroja.

Nyt kesällä olen hyödyntänyt MoistMaster meidän pienessä nukkuma-aitassa, jossa MoistMaster on samalla tavalla pitänyt kosteuden kurissa petivaatteista. Ja sitten, kun on aittaa käytetty nukkumiseen olen kelistä riippuen muutamia tunteja aikaisemmin ohjannut toimintamoodin sellaiseksi, että MoistMasterin perässä oleva sähkölämmitin on nostanut nukkumaitan lämmön 19 asteeseen. Tämä ohjaus on helppo tehdä omalla sovelluksella kännykästä bluetooth yhteydellä MoistMasteriin.

Todella vahva suositus kotimaisella laitteella.

Jukka S.