fbpx

Asiakastarinoita

03.09.2022

MoistMaster -kokemuksia kesämökiltä syksy 2022

MoistMaster todella toimii !!!

MoistMasters ollut meillä mökillä käytössä kahdessa eri pyöröhirsimökissä nyt noin kuukauden. Mökit ovat olleet normaalisti kylmillään talvet, jolloin normaalit ulkoilman vaihteluista aiheutuvat koskeusvaihtelut sisätiloissa ovat aiheuttaneet esim. petivaatteisiin tunkkaisuuden tunnetta talven aikana.  Toinen mökeistä on  10 m2 ja toinen tulisijallinen noin 30 m2. MoistMastersin asennus sujui todella helposti ohjeiden mukaan ja heti asennusvaiheessa huomasin kosteudenhallinnan tarpeellisuuden mökeissä, sillä lämmitystarve kytkeytyi päälle saman tien molemmissa. Ilmankosteudet olivat nousseet lähes 90 % tasolle poikkeuksellisen lämpimän länsivirtauksen vaikutuksesta loka-marraskuun vaihteessa. Esitteidenkin mukaan syksy on otollisinta aikaa korkeiden kosteusolosuhteiden muodostumiselle ulkoilman lämmetessä nopeasti kylmän ajanjakson jälkeen.  Oheisessa sähkönkäyttögraafissa on todellista dataa sähkönkäytöstä ja ulkolämpötilan kehittymisestä marraskuun aikana noissa kahdessa mökissä.  Lämmityksen olen hoitanut auton sisätilanlämmittimillä siten, että isommassa tehoasetus 1500 w ja pienemmässä 800 w.  Kuukauden alkupäivinä MoistMasters kytki lämmityksen päälle aina, kun ulkolämpötila nousi voimakkaasti mutta pakkasjakson alettua n. 10.11, ei sähkölämmityksen tarvetta enää ollut ollenkaan, koska kosteudenhallintatarvetta ei enää ole syntynyt. MoistMaster hoitaa näinollen tehtävänsä erittäin energiatehokkaasti. Kulutettu sähkö marraskuussa oli reilu 100 KWh ja ennustan että muina talvikuukausina ei edes sitäkään, koska pakkasella ilma kuivempaa.

tv. Hannu Parkkonen

Kommentteja Aamulehden artikkeliin 25.08.2022

Kuinka alas mökin lämmityksen uskaltaa säätää ennen kuin syntyy vahinkoa? Asiantuntijalta yllättävä vastaus: ”Talvella voi olla tilanteita, että ei tarvitse lämmittää ollenkaan”

JarppaH

26.8. 14:26

Meillä on ollut ulkovarastossa testissä yli vuoden MoistMaster, joka ohjaa 2000W puhallinta. Laitteen avulla olemme saaneet säästettyä sähköä, koska sen toiminta perustuu sisäilman sopivaan kosteusarvoon, eikä varastoa tarvitse lämmittää liikaa. Ennen MoistMasteria varaston lämpötila piti olla muutama aste lämpimämpi kuin ulkona. Nyt laite ohjaa lämmitintä oikean (lasketun ja testatun) kosteusarvon mukaan eikä sähköä kulu turhaan lämmittämiseen.

Juppi67

26.8. 10:21

Kuten Hans Kompis kirjoitti, markkinoilla on ainakin yksi energiansäästölaite, joka sisäilman kosteuden ja lämpötilan perusteella arvioi tarvitaanko lämmitystä homehtumisen ehkäisemiseksi. Itse hankin tällaisen MoistMasterin viime tarveksi ja siihen lämmittimeksi 2000 W lämpöpuhaltimen. Säästää energiaa noin 80-90 prosenttia. Edellyttää tietysti, että ei ole vesijohtoja jäätymässä, kun pyritään vain estämään homeen muodotusta, eikä säädetä minimilämpötilaa.

Muita asiakastarinoita

Olen ollut tyytyväinen MoistMasterin käyttäjä tämän vuoden alusta lähtien. Lopputalven ja kevään MoistMaster oli meidän mökillä varmistamassa, että talvisin kylmänä pidettävän mökin sisällä ei kosteus pääse nousemaan liian korkealle tasolle. Hienosti MoistMaster lämmitti pistorasian perässä olevaa 1500W sähköpatteria aina tarpeen tullen, jotta mökin kosteus palasi turvalliselle tasolle eikä hometta päässyt muodostumaan. Ja mikä tässä oli parasta, että noita lämmityskertoja oli vain muutama ja energiaa kului ainoastaan muutamia euroja.

Nyt kesällä olen hyödyntänyt MoistMaster meidän pienessä nukkuma-aitassa, jossa MoistMaster on samalla tavalla pitänyt kosteuden kurissa petivaatteista. Ja sitten, kun on aittaa käytetty nukkumiseen olen kelistä riippuen muutamia tunteja aikaisemmin ohjannut toimintamoodin sellaiseksi, että MoistMasterin perässä oleva sähkölämmitin on nostanut nukkumaitan lämmön 19 asteeseen. Tämä ohjaus on helppo tehdä omalla sovelluksella kännykästä bluetooth yhteydellä MoistMasteriin.

Todella vahva suositus kotimaisella laitteella.

Jukka S.