MoistMaster E35 BT

MoistMaster E35 BT  älykäs kuivanapitosäädin säätää tilan sisäilman suhteellista kosteutta lämmittämällä tilaa tarpeen mukaan. Suhteellinen kosteus pidetään lämmityksen avulla riittävän alhaisena, jotta tilan olosuhteet ovat kosteusturvalliset. Suhteellista kosteutta alentamalla tilassa ei tapahdu mikrobi- ja homekasvua eikä kosteuden tiivistymistä rakenteiden ja irtaimiston pinnoille. Tutustu säätimeen verkkokaupassamme→

Toimintaperiaate

Säätölaite mittaa säädettävän sisätilan lämpötilaa ja suhteellista kosteutta ja vertaa niitä olosuhteisiin, jotka ovat kosteusturvallisia kyseisessä lämpötilassa. Jos mitattu suhteellisen kosteuden arvo on suurempi kuin kosteusturvallisille olosuhteille asetettu raja-arvo, säätölaite kytkee siihen liitetyn lämmityslaitteen päälle, jolloin tilan lämpötila nousee ja suhteellinen kosteus laskee. Säätölaite lämmittää tilaa vain sen verran, mikä on tarpeen kosteusturvallisten olosuhteiden ylläpitämiseksi. Tällöin tilan lämmitysenergiankulutus saadaan pidettyä mahdollisimman alhaisella tasolla.

Säätölaitteen tekniset tiedot

  • Automaattinen säädön käynnistys, kun säädin on kytketty pistorasiaan ja anturi kytketty
  • Käyttöjännite 230 V, 50 Hz
  • Maksimivirta 16 A
  • Lämmityslaitteen maksimiteho 3500 W (jos syöttävä sulake 16 A)
  • Pistorasian kotelointiluokka IP20
  • Käyttö sallittu vain sisätiloissa; minimilämpötila -40 °C ja maksimilämpötila +40 °C.

MoistMaster E35 BT -säätölaitteen energiaoptimoitu säätötapa on patentoitu Suomessa (FI129390) ja sille haetaan patenttia parhaillaan myös Euroopassa ja Kanadassa.

Mobiilisovellus

MoistMaster E35 BT kuivanapitosäätimelle on saatavilla älypuhelimeen ladattava MoistMaster-mobiilisovellus. Sovelluksen voi ladata sekä Android- että Apple-älypuhelimiin ja tablet-laitteisiin. Sovelluksen avulla voidaan seurata säädettävässä tilassa vallitsevia olosuhteita ja muuttaa säätölaitteen asetuksia. Säätölaitetta voi käyttää ilman mobiilisovellustakin, mutta sen avulla saa käyttöön lisäominaisuuksia.

MoistMaster -mobiilisovelluksen avulla voidaan tarkastella Bluetooth yhteydellä säädettävän tilan lämpötilaa ja suhteellista kosteutta. Se kertoo myös ovatko tilan olosuhteet kosteusturvallisella alueella ja paljonko on tilan laskennallinen energiankulutus.

MoistMaster -mobiilisovellus löytyy Google Play-kaupasta ja lähiaikoina myös Apple Storesta.

 

Säädettävän tilan vaatimukset

MoistMaster E35 BT kuivanapitosäädintä voidaan käyttää kaikissa erillisissä lämmöneristetyissä tiloissa, joihin tulee verkkosähkö. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi talousrakennukset, varastot, kellaritilat, autotallit ja vapaa-ajan rakennukset. Säädintä voi myös käyttää asuntoautoissa ja -vaunuissa.

Rakennuksista puhuttaessa tilan lämmöneristykseksi riittää 50 mm mineraalivillaa vastaava eristys, mutta energiankulutuksen kannalta taloudellisempaa on paksumpi lämmöneristys.

Tilassa ei tarvita ilmanvaihtoa, mutta vähäinen painovoimainen ilmanvaihto on suositeltava.

Jos on tarve pitää säädettävässä tilassa minimilämpöä voi sisätilan minimilämpötilalle asettaa arvon välillä +5 °C…+25 °C.

Lämmityslaitteen valinta

MoistMaster E35 BT kuivanapitosäätimeen kytkettävän lämmityslaitteen maksimiteho voi olla 3500 W, jos syöttävä sulake on 16 A. Tilan vaatima lämmitysteho riippuu tilan koosta, lämmöneristyksestä, ilmanvaihdosta, ulkoilman lämpötilasta ja ikkunoiden kautta tilaan tulevasta auringon lämpösäteilystä. Lämmitettävä tila vaatii tyypillisesti lämmitystehoa n. 10–30 W/ m2.

Lämmityslaitteena voidaan käyttää lämmitystarkoitukseen käytettäviä laitteita, kuten auton sisätilan lämmitintä, rakennuslämmitintä, sähköpatteria jne. Suositeltavaa on käyttää puhaltimella varustettua lämmitintä, jotta lämpö jakaantuu tasaisemmin koko lämmitettävään tilaan. Jos lämmityslaitteen puhaltimen pitää jatkaa toimintaa vielä jonkin aikaa kun lämmitys kytkeytyy pois jäähdyttäen itse laitetta, ei tälläistä lämmityslaitetta voi käyttää kuivanapitosäätimen kanssa.